Steun ons biogasproject!

Een centje groot of klein dat vinden de kindjes van Les Cajoutiers zeker fijn! BE04 3631 1411 9631

12 januari 2013

De graafwerken zijn gedaan (jawel met de hand)! Met dank aan onze goede werkers Ousmane, Bouba, de chauffeurs en de wachter (ik ben nog volop namen aan het leren). Voor deze laatste 2 behoort graven niet meteen tot hun standaard takenpakket, maar ze hebben dat fantastisch gedaan! Ook Guy, Wim en ik hebben onze handen uit de mouwen gestoken. En ik kan jullie verzekeren il fait chaud ici! Het graven van de put voor de vergister heeft maar liefst anderhalve dag in beslag genomen. Verder werden ook nog de put voor het digestaatreservoir, die voor het mengreservoir en die voor de gasopslag uitgegraven. 

De mannen hard aan het werk onder het toeziend oog van Mamadou.
Ook de andere werken schieten goed op. Idy, onze creatieve metaalbewerker, heeft de eerste metalen koepel voor de vergister afgewerkt. Het lijkt wel een enorme vogelkooi of een metalen iglo. Deze metalen constructie dient als ondersteuning voor de betonnen koepel die erover gegoten zal worden. Later wordt deze verwijderd. Een tweede metalen koepel zal iets groter zijn en verwerkt worden in het beton als versteviging. 


De 'kleine' koepel wordt geleverd met paard en kar.


Bouba de Chinese vrijwilliger van dienst om de opening in de koepel uit te testen.
De mallen voor de opening bovenaan in de vergister zijn ook bijna klaar. Onze schrijnwerker heeft samen met de kinderen van het gehandicaptencentrum in MBour zijn uiterste best gedaan om de bizarre vormen te maken die wij gevraagd hadden. En daarin zijn ze meer dan geslaagd!

Onze schrijnwerker aan het werk met zijn poulins
De eerste week zit erop. Mijn twee goede raadgevers vertrekken morgen naar huis. Met volle moed ga ik week 2 in, maar eerst le weekend! En daar zijn de kindjes van Les Cajoutiers het helemaal mee eens.

Gezellige boel in de bus naar huis.

1 opmerking:

  1. De werken vlotten precies heel goed. Hopelijk lukt het met de rest ook goed. Veel succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen