Steun ons biogasproject!

Een centje groot of klein dat vinden de kindjes van Les Cajoutiers zeker fijn! BE04 3631 1411 9631

20 januari 2013

Weer veel gebeurd de laatste dagen! Met dank aan de fantastische équipe van Mamadou! Donderdag werd met la charrette de tweede metalen koepel opgehaald bij Idy. De bodem van de vergister werd afgewerkt en de bodem van het inlaatreservoir en die van het gasreservoir werden verstevigd met ijzeren staven en eenstevige laag beton. Ook de houten mallen werden afgehaald bij onze menuisier in Mbourg. En hij is terecht trots op zijn werk!

Verstevigen van het gasreservoir.

Pap in de put (lees het inlaatreservoir).
Ook vrijdag lieten de mannen zich van hun creatiefste kant zien bij het inpakken van de kleine metalen koepel met een plastieken zeil en kippengaas. En ze waren net op tijd klaar om naar la grande prière te gaan om 14u00 in de Moskee. Het belangrijkste gebed van de week voor de moslims.

Het 'plastificeren' van de kleine metalen koepel.
Zaterdag le moment suprême, het betonneren van de kleine metalen koepel. Eerst werd de koepel op de bodem van de vergister geplaatst en vervolgens konden Pap en Mousa hun beton/mets kunsten tonen. C'était pas facile, maar op het einde van de dag stond hij er, onze betonnen koepel! 

Stilaan maar zeker krijgt hij vorm.

Fini!

1 opmerking:

  1. WOW, mooie update om de werkweek mee te beginnen...het gaat goed in het zuiden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen